Medianoche

 
 Cuban Dishes Inspired by the Movie the Chef -2014
This Cuban Bread is sweet, delicious and easy to make. If you want to have some Medianoche sandwiches like from the movie the Chef you can do your own Medianoche (Midnight) accompanied with green plantains chips.

Este pan cubano es dulce, delicioso y fácil de hacer. Si usted quiere tener comerse unos sándwiches de Medianoche como de la película el chef que puede hacer su propio Medianoche acompañado con unos chips de platanos verdes (Tostoncitos)!


Recipe  Medianoche  

Ingredients
Starter
½ envelope of yeast
1/3 cup bread flour or all-purpose flour
1/3 cup warm waterYeast

Yeast
1 envelope of yeast
1 tbsp sugar
¼ cup warm water

Note: Use Active Dry Yeast instead of Rapid Rise Yeast. You want the process be oz natural. Do not rush is you want a great bread!!!

Dough
½ cup white sugar
1 1/4 cup of warm water
3 oz lard or vegetable shortening (Crisco)
2 eggs, beaten (for the dough)
1 tsp salt
½ batch of the starter
4 cup bread flour or all purpose
1 egg, beaten (used to varnish the bread).


Preparation
For the starter
Measure 1/3 cup of warm water (the temperature should d be around 110-115 F (Note: if you have a candy thermometer you can measure if no do not worried, you still can the starter. You want the water be warn and no hot because them your yeast do not work.)
In a medium glass container place the warm water, add the half envelope of yeast and the flour and mix wall until the consistency is uniform. Let rest overnight (24 hours is the recommended time) in a warm place. You will use half of the Starter for the Medianoche and the other half for the Cuban Bread (or for make more bread dough)

For the Yeast
In a small bowl add the warm water, add the yeast and the sugar. Mixed and let it rest in a warm place until the yeast rise. The best place is to put in in your oven (Be sure that ha oven is off).

For the Dough
After 24 hours the starter is ready to be use.
Mix the warn water with the lard. You want the lard be dissolve a little bit.
In a large bowl add the yeast prepared previously.
Add the water with the lard into the bowl with the rise yeast.
Add 1 cup of flour and salt. Stir with a wooden spoon or fork. Add the 2 eggs.
Add half of the starter and rest of the flour, keep stirring until is easy to knead.
Knead, fold it and pus fold it and push down with the heel of your hand down with the heel of your hand like you are massaging the dough! Do it for 5 to 7 minutes.
Place in a large grease bowl and let it rest for 2 to 3 hours. The bread will increase the volume.
With you hand punch a hole in the center. If kept the shape is ready to be use.
Knead for 3 more minutes.
Divide the dough in 12 pieces.
For each piece shape in a log shape and flatted a little bit to give the shape.
Let it rest for half hours before be baked
Preheat oven to 375o F (190°C)
Just 5 minutes before place the bread in the oven put a container with hot water to create vapor (since we do not have a professional oven) that will help to a obtain a better bread.
Bake for 20 -25 minutes to 375° F (190°C).

You will have ready the bread to prepare some delicious Cuban sandwiches Medianoche (Midnight) accompanied with green plantains chips.
Video Medianoche Cuban Sandwich

PANES CUBANO MEDIANOCHE

Ingredientes
Masa Inicial
½ sobre de levadura
1/3 taza de harina de pan o harina para todo uso
1/3 taza de agua tibia
Levadura para la masa
1 sobre de levadura
1 cucharada de azúcar
¼ taza de agua tibia

Nota: Usa levadura regular en lugar de instantánea. Quieres que el proceso sea natural. No lo apures y obtendrás un pan de buena calidad!


Masa
Levadura preparada
½ taza de azúcar blanca
1 1/4 taza de agua tibia
3 oz de manteca de cerdo o manteca vegetal (Crisco)
2 huevos batidos (para la masa)
1 cucharadita de sal
½ medida de la masa inicia
4 taza de harina de pan o harina para todo uso
1 huevo batido (para barnizar el pan). 
Preparacion
Para la Masa inicial.
Mide1 /3 taza de agua tibia (la temperatura debe estar alrededor de 110  degrees F-115 degrees F

(Nota: Si usted tiene un termómetro de caramelo la puede medir, no se preocupe aun la puedes preparar (el agua no puede estar caliente ya que la levadura no fermenta).

En un recipiente mediano coloca el agua tibia, agrégale el medio sobre de levadura y la harina y mezcle hasta obtener una consistencia uniforme. Déjala reposar por 24 horas (es el tiempo recomendado) en un lugar tibio. La mitad de esta masa inicial va a ser utilizada en la elaboración del Pan Cubano y la otra de las Medianoches (o la puedes usar para preparar más masa de pan).


Levadura Para la masa
Previo a la preparación de la masa en un tazón mediano agrega el agua tibia, añade la levadura y el azúcar. Mézclela y déjala reposar en un lugar tibio hasta que fermente. El mejor lugar es en el horno (Asegúrese de el horno este apagado).

Para la masa
Después de 24 horas, la masa inicial estará lista.
En un envasemediano agregue la levadura preparada.
Agrega la manteca en el agua tibia para que se disuelva un poco. Añádesela a la levadura preparada anteriormente.
Agrégale 1 taza de harina y la sal. Remueve con una cuchara de madera o un tenedor. Agrégale los 2 huevos batidos.
Añade la mitad de la masa inicial y el resto de la harina, sin dejar de remover hasta que sea más fácil de amasar.
Amasala , dóblala y masajéala con la parte de atrás de la palma de la mano. Hazlo por 5 a 7 minutos.
Colócala en un bol grande engrasado y déjala reposar por 2 a 3 horas. El pan aumentará el volumen.
Con el puño de la mano hazle un agujero en el centro de la masa. Si se mantiene la forma está lista para ser usado.
Amasa durante 3 minutos más.
Divide la masa en 12 piezas de igual tamaño.
Para cada una prepara una pieza en forma de cilindro, aplanala un poco y dale la forma del pan.
Déjalos reposar por media hora antes de ser horneados.
Precalienta el horno a 375o F (190°C).
5 minutos antes de colocar el pan en el horno ponga un recipiente con agua caliente para crear vapor (ya que no contamos con un horno profesional) que le ayudará a obtener una mejor pan.
Hornea de 20 a 25 minutes a 375° F (190°C).
Retiralos del horno y déjalos reposar.

Ya tendrá unos panes para preparar unos deliciosos sándwiches cubanos Medianoche acompañados con chips de platano verde (Tostoncitos).




My son eating Medianoche with Salad!!!
My hijo comiendose unos Medianoches con Ensalada !!!

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Homemade Cuban Bread


Medianoche


Yucca (Root) with Cuban Mojo Sofrito


Mojo Marinate Pork Shoulder Pernil Marinado con Mojo Cubano



Plantain Chips (Tostoncitos)



Please enjoy mi videos and recipes.Thanks !!!

A chef by heart and hearth!
Carolina Ascanio

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