Aji - Colombian Sauce for Empanadas (Colombia)

The Aji is a typical Colombian Sauce made ​​with fresh vegetables that accompanied the famous and delicious Empanadas (Turnovers) in Colombia. To those who like spicy you can add some habanero o jalapeño according to individual tastes Even my son like it spicy.







Recipe  

Ingredients
1/2 cup white vinegar ( I use  apple cider vinegar- The flavor is more delicate )
¼ cup water
3 tbsp olive oil
1 to 2 aji spicy ( habanero ) If you want it spicy
One red tomato grated
6 tbsp finely chopped chives
3 tbsp finely chopped cilantro
3 tbsp finely chopped parsley
1 tsp sugar
1/3 tsp salt
1/8 tsp black pepper 


Preparation
 In blender add water, vinegar and oil with hot pepper .
Pour into a bowl and add the  remaining ingredients .
Mix well and test  the seasoning. Add more salt if necessary.
Keep in refrigerator until is ready to use.

Now that the festivities of May 5 are approaching you can add a twist and prepared a delicious Colombian Aji  to accompany some Mexican Carnitas.


If you make this recipe please send me a comment and tell me if you like it!

Receta Aji

El Ají es una Salsa típica Colombiana  preparada con vegetales frescos  que acompaña las famosas y deliciosas Empanadas. A los que le gusta el picante le pueden agregar un poco de habanero o jalapeño de acuerdo al gusto particular. El más sabroso es el picante, por supuesto a los que le gusta el picante. Hasta a mi hijo le gusta un toque picoso en el Aji.



Ingredientes
1/2  taza de vinagre blanco  (A mi particularmente me gusta el vinagre de manzana, es más delicado el sabor)
¼ taza de agua
3 cdas de aceite de oliva
1 o 2 aji picante (habaneros) Si lo quiere picante.
1 Tomate rojo rallado
6 cdas de cebollin finamente picado
3 cdas de cilantro finamente picado
3 cdas perejil finamente picado
1 cdta de azucar
1/3 cdta de sal
1/8 cdta pimienta negra  


Preparacion
Agrega en la licuadora el agua, vinagre y aceite con el aji picante.
Vacíalo en un tazón y agrégale el resto de los ingredientes.
Mézclalos muy bien.
Prueba la sazón y agrega mas sal si es necesario.
Mantener en el refrigerador hasta el momento de usar.

Ahora que se acercan las festividades del 5 de Mayo le puedes hacer un twist y prepara este rico ají para acompañar unas carnitas.

Si lo llegas a preparar envíame tus  comentario a ver que te parecio.!








No comments:

Post a Comment