Guasacaca (Venezuela)

Venezuelan style guacamole that is served over barbecue Venezuelan style “parrilla” grilled food: consisting of Beef, Chicken, Pork Chops, Chorizo and “Morcilla” Blood sausage, Arepas, Empanadas, “Hallaquitas” Venezuelan plain style Tamales and “Yuca Frita” Fried Yuca root.


Recipe Guasacaca

Ingredients
1 avocados ripe
½ cup of apple cider vinegar
¾ cup of vegetable oil
1 medium onion chopped
2 cloves of garlic, peeled and minced
½ red pepper seeded and coarsely chopped
1/2 green pepper seeded and coarsely chopped
1/4 cup chopped parsley
1/2 cup chopped cilantro
1.5 tsp of salt
¼ tsp black pepper

1/2 spoon yellow hot pepper paste or hot Sauce. Optional if you want a hot Guasacaca.


Preparation
 Put all the ingredients into a blender or food processor until smooth.
Served at room temperature.


Receta Guasacaca

Ingredientes
1 aguacate maduro
½ taza de vinagre de manzana
¾ taza de aceite vegetal
1 cebolla mediana picada
2 dientes de ajo, pelados y picados
½ pimiento rojo sin semillas y picado
1/2 pimiento verde sin semillas y picado
1/4 taza de perejil picado
1/2 taza de cilantro picado
2 cucharadita de sal
¼ cucharadita de pimienta negro

1/2 cuchara de pasta de ají amarillo o salsa picante. Opcional si quieres un Guasacaca picante.


Preparacion
Ponga todos los ingredientes en la licuadora o procesador de alimentos hasta que quede suave.
Sirva a temperatura ambiente.



No comments:

Post a Comment