Bienmesabe “Que Bien Sabe”. (Venezuela)


Bienmesabe "tastes good to me" is rich coconut cake with layers of coconut cream and chantilly sprinkled with shredded coconut and cinnamon.  I made a Biemesabe for my Turkish friend Evren farewell dinner and one of my friends at the dinner called the name of  “Que bien sabe – It taste good”.

Recipe Biemesabe


Ingredients
For the Cake:
6 Eggs room temperature
1.5 cup Sugar
 2 Cups of unbleached flour
1 teaspoon of vanilla extract

Cream Filling:
2 can of coconut cream (13.5 oz)
1 cup of heavy cream
3 cups of milk
½ cup of sugar
4 Egg Yolk
3 tbsp cornstarch
Pinch of salt
1/4 tsp ron extract
1/2 cup Shredded Coconut Unsweetened,

For the Chantilly Cream:
1 cup of Heavy Cream
6 tbsp confectioner sugar.

To Garnish:
1/4 cup shredded Coconut Unsweetened,

Cinnamon

Preparation
 Preheat oven to 350F (180C) degrees. Line one or two round baking pan 9 x 3 inches with parchment paper.

Prepare Cake:
In a large bowl beat the eggs with mixer on high speed 5 min.
Add the sugar, flour and vanilla until blended.
Pour batter in the baking pans dividing in same amounts.
Bake for approximately 15 - 20 minutes.
Remove cake from the oven, let cool, and remove from the pan.
If you use only one baking pan cut the cake in half one that is cool.

Prepare coconut cream:
In a medium saucepan whisk together egg yolks and sugar until well blended. Whisk in cornstarch , coconut cream, milk, heavy cream, ron extract and pinch of salt milk to low medium heat stirring constantly, until thickened. Remove from heat, let cool and chill for 1 hour.

Prepare Chantilly:
In a medium bowl whip the heavy cream until stiff peaks form and confectioner sugar.
Is very important that the heavy cream be very cold in order to get the proper consistency of the cream.
Chill until ready to assemble cake.

Assemble Cake:
Put 1/3 of the coconut cream in the bottom of 9 x 3 inch round cake pan.
Place the first layer of the cake.
Cover cake with other 1/3 of the coconut cream and sprinkle Shredded Coconut Unsweetened. Place the second layer of the cake. Cover with the rest of coconut cream. Sprinkle top of with shredded Coconut Unsweetened and Cinnamon

Cover and refrigerate for at least 3 hours before serving or overnight.




Receta Biemesabe

Ingredientes
Para el bizcocho:
6 huevos a temperatura ambiente
1.5 taza de azúcar
2 tazas de harina de trigo
1 cucharadita de extracto de vainilla

Crema para el relleno:

2 lata de crema de coco (13,5 oz)
1 taza de crema de leche
3 tazas de leche
½ taza de azúcar
4 yemas de huevo
3 cucharadas de  almidón de maíz
Una pizca de sal
1/4 cucharadita de extracto de ron
1/2 taza de coco rallado


Para la crema Chantilly:
1 taza de crema de leche o nata para montar
6 cucharadas de azúcar impalpable.

Para adornar:
1/4 taza de coco rallado

canela
Preparacion
Precaliente el horno a 350F (180C) grados. Coloque papel encerado en una o dos torteras redondas de 9 x 3 pulgadas con papel de pergamino.

Prepare la torta :
En un bol grande bata los huevos con una batidora a velocidad alta 5 min .
Añada el azúcar , la harina y la vainilla hasta y mezcle bien.
Vierta la mezcla en los moldes para hornear dividiendo  en cantidades iguales .
Hornee durante unos 15 - 20 minutos.
Retire la torta del horno, dejar enfriar y desmoldela.

Si usa una sola tortera corte el bizcocho por la mitad cuando se haya enfriado.


Prepare la crema de coco :


En una cacerola mediana bata las yemas de huevo con el azúcar hasta que estén bien mezcladas . Agregue el  almidón de maíz, la crema de coco ,la  leche, crema de leche, esencia de ron y una pizca de sal. Cocine a fuego bajo revolviendo constantemente, hasta que la mezcla espese . Retire del fuego, deje enfriar y refrigere  por 1 hora.

Prepare Chantilly :
En un tazón mediano bata la crema de leche o nata para montar a punto de nieve y agregue azucar impalpable.
Es bien  importante que la crema este bien frío con el fin de obtener la consistencia adecuada de la crema. Refriguere hasta en momento de armar el bizcocho.


Armado del bizcocho :
Ponga 1/3 de la crema de coco en el fondo de la tortera.
Coloque encima la primera capade  del bizcocho.
Coloque sobre esta 1/3 de la crema de cocoy espolvoree con coco rallado. Coloque la segunda capa de la torta. Coloque encima el resto de la crema de coco
Espolvoree con coco rallado y canela

Cubra y refrigere durante al menos 3 horas antes de servir o durante la noche .

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