Carne Esmechada - Shredded Beef (Venezuela)

Carne Esmechada is part of the Venezuelan Pabellon criollo.
Shredded Beef Recipe

Ingredients


Preparation
 1 pound of Flank Steak
1 medium onion
1 piece of celery
2 cloves of garlic
SOFRITO
3 Tbsp of olive oil
1 cup of chopped Onions
3 aji dulce ( Sweet Habanero pepper)
½ Red Pepper chopped
½ Green Pepper chopped
5 tomatoes chopped
1/3 cup of chopped Green Onion
1/3 cup of chopped Celery
1/3 cup of chopped Cilantro
4 cloves of garlic crushed
1 tbsp of Worcestershire sauce
1 1/2 tbsp of cumin
2 tbsp of ketchup
1 tbsp salt
1/2 tbsp black pepper
Cut the Flank Steak in 2 pieces. Place the beef in a large saucepan with enough water to cover it, add onion, celery and cloves of garlic. Bring to the boil, cover and simmer for 1.5 hours.( If you have a pressure the cock you can cook in a pressure cooker -is faster this way)
Remove from heat and leave to cool. Set aside the water.
Shred the beef with two forks until all the beef is shredded.
Heat the olive oil in a large frying pan.
Add onions and when they start to brown add green and red peppers, green onions, garlic, sweet pepper and celery. Stirring occasionally cook for about 5 minutes.
Add tomatoes, bay leaf and shredded beef. Cook for 5 minutes.
Add some of the water the beef was boiled – approx. ¾ cup.
Add salt, black pepper and cumin, dash of Worcestershire sauce and ketchup.
Stir frequently as you bring to the boil and then lower heat and simmer for 15 minutes stirring occasionally. Remove from the heat and add the cilantro.

You can make a  Pabellón Criollo Venezolano,  Ropa Vieja cubana or eat it with a delicious  Arepas.


Receta de  Carne Esmechada 
IngredientsPreparation
1 libra de carne poara esmechar
1 cebolla mediana
1 trozo de apio espana o celery
2 dientes de ajo

SOFRITO
3 cucharadas de aceite de oliva
1 taza de cebolla picada
3 ají dulce o mini pimientos dulces
½ pimenton rojo picado
½ pimenton verde picado
5 tomates picados
1/3 taza de cebollin picadoa
1/3 taza de apio picado
1/3 taza de cilantro picado
4 dientes de ajo machacados
1 cucharada de salsa inglesa
1 1/2 cucharadas de comino
2 cucharadas de salsa de tomate
1 cucharada de sal
1/2 cucharada de pimienta negro
Cortar la carne mechada en 2 trozos. Coloque la carne en una cacerola grande con agua suficiente para cubrirlo, añada la cebolla , el apio y los dientes de ajo . llevar a ebullicion, semicubrir y cocinar a fuego medio bajo por 1.5 horas. (Si tienen polla de presion la puede cocinar en una olla de presion , es mas rapido de esta manera).
Retirar del fuego y dejela reposar.
reservbe el agua.
Con la ayuda de 2 tenbedores desmechla carne.
Caliente el aceite de oliva en una olla (a mi me gusta usar un caldero)
Agregue la cebolla y cuando empieza a dorarse añada los pimentones verdes y rojos , cebollin, ajo, pimenton o aji dulce y apio espana. Revuelva ocasionalmente y cocine por unos y cocinar por unos 5 minutos.
Agregue los tomates, la hoja de laurel y carne desmechada . Cocine por 5 minutos.
Añada un poco de agua donde cocino la carne , aproximadamente 3/4 tazas
Agregeue la  sal , pimienta y comino negro,  salsa inglesa y salsa de tomate .
Revuelva osasionalmente, y dejelahervir, luego sigalka cocinando a fuego lento durante 15 minutos.  . Retire del fuego y agregue el cilantro fresco.

Puede preparar un rico Pabellón Criollo Venezolano, una Ropa Vieja cubana o comersela con unas deliciosas Arepas

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