Grilled King Salmon

   
This delicious and healthy  Grilled King Salmon is a recipe from Chef Anita Lo  that I prepared for the Contest Superstar Chefs Farm-To-Table Challenged TV program  Live’s Kelly & Michael.


Recipe Grilled King Salmon
Ingredients
4-5.5 oz. Salmon Filet, skin on
Salt and Pepper
2 Tbsp. Each Neutral Oil & Lemon Juice
3 Ears Sweet Corn
1 cup mixed fresh mushrooms such as Maitake, Cremini, Chanterelles
2 Tbsp. Neutral Oil
½ cup Chicken Stock or Clam Juice
4 Tbsp. Butter
1 Tbsp. chopped Chives
1 tsp. chopped fresh Tarragon
Lemon

Preparation
Put oil on the salmon to keep it moist
Add salt and pepper on both sides
Put it on the grill until it’s brown and crispy. Put it skin side or presentation side down first.
Cut corn and chop or break mushrooms into bite size pieces
Heat oil in pan
Put mushrooms in pan
Add salt and pepper and cook until brown
Add corn
Add chicken stock or clam juice
Add salt and pepper
Add butter
Add chives and tarragon
Put ragu on the plate and add the salmon on top
Spritz some lemon on top



Cooking the Ragu

  Cooking the Salmon

Plating the dish to decide wish one to send to the contest!!!


Receta Grilled King Salmon
Ingredientes

4-5,5 oz Filete de salmón con piel
2 cucharadasSal y pimienta
Aceite vegetal y  zumo de limón
3 mazorcas de de maíz dulce
1 taza de champiñones frescos mixtos como Maitake , Cremini , Chanterelles
2 cucharadas de aceite neutro
 ½ taza de caldo de pollo o  o jugo de almeja
4 cucharadas de mantequilla
1 cucharada cebollin picado
1 cucharadita estragón fresco picado
limón

Preparacion

Hunte el salmon con un poco de aceita para ,mantener la humedad.
Sazonelo con sal y pimienta por ambos lados.
Cocinelo hasta que esta dorado por ambos lados y la piel este crujiente.
Desgrane la mazorca y trocee los  champiñones en trozos pequeños.
Caliente el aceite en una sartén.
Agregue los  champiñones.
Añada sal y pimienta y cocinelos hasta que estén dorados.
Agregue el maíz.
Añada el caldo de pollo o jugo de almeja.
Añada sal y pimienta.
Añada la mantequilla.
Añada los cebollines y el estragón.
Ponga ragú en el plato y encima coloque el salmon.
Rocie con unas gotas de limón.

No comments:

Post a Comment