Sopa de Calabaza. Pumpkin Soup

It is an easy soup to make and delicious. The secret of the flavor is in a good Sofrito!  You can substitute pumpkin for other vegetables such as Courgette or Zucchini. And follow the same instructions but in this case you would prepare Zucchini or Courgette Soup









Recipe Pumpkin Soup 

Ingredients
1 large Pumpkin washed, seed removed and cut   in pieces.
1 or 2 Pieces of Celery
8 cups of water
4 cloves garlic, peeled and minced 1 yellow
1 onion, medium dice
2 Tbsp of olive oil
2 tsp salt
1 tsp black pepper
2 tbsp fresh flat-leaf parsley or cilantro to decorate
1/3 cup of cheese (Parmesan, Mexican Queso fresco  or  Gorgonzola) optional to garnish.


Preparation
Boil the pumpkin in the 8 cup water until is soft in a large pot
While this pumpkin is boiling blend the  onion, garlic and pepper with ½ cup of water and pour into a small bowl.
Once the pumpkin is soft removed the pot from the  heat.
Blend the pumpkin with some of the liquid (be careful)   liquid and reserve the rest for soup.
Pass through a sieve to remove any bits of pumpkin skin
In the same pan where you boil the pumpkin prepare a Sofrito.
Add the oil until is warn and add the blended onion, garlic and pepper.
Cook for about 4 or 5 minutes on medium heat.
After that time add  blended pumpkin and the liquid.
Season t with salt and pepper and boil  for 15 to 20 minutes.
Taste and add more salt or pepper if necessary.
Turn on and removed the pan from the stove.
When is ready to be served you can add some cheese if you like it and decorate with parsley or cilantro.
Enjoy it and let me know how do you like !



Receta Sopa de Calabaza.

Es una sopa muy fácil de hacer y bien deliciosa. El secreto del sabor está en un buen sofrito! Puedes sustituir la calabaza por otros vegetales como por ejemplo Zuchini o Calabacin. Y sigues las mismas instrucciones pero en este caso prepararías una sopa de Zuchini o Calabacín.



Ingredientes
1  calabaza lavada sin semillas y cortada en trozos.
1 o 2 tallos  de Celery (Apio España).
8 tazas de agua
4 dientes de ajo  pelados  
1 cebolla mediana en trozos
¼ de pimento verde en trozos
¼ taza de agua para el sofrito
 2 cucharadas de aceite de oliva
2 cucharadita de sal
1 cucharadita de pimienta negro
2 cucharadas de  perejil o cilantro para decorar
1/3 taza de queso (parmesano, queso fresco mexicano o Gorgonzola) opcional para adornar.
 
Preparacion
 Hierve la Calabaza en las 8 taza de agua hasta que este suave en una olla grande.
Mientras esta hirviendo  licua previamente la cebolla, el ajo y el pimentón y viértelo en un pequeño tazón.
Una vez que la calabaza esta suave retirar del fuego, licuar con parte deli licuado cuidadosamente con parte del líquido y reservar el resto para la sopa.
Pasar por un colador   para  eliminar los trozos de concha.
En la  misma olla que herviste los trozos de calabaza prepara un sofrito.
Para ello le agregas el aceite y cuando esta tibio agregas el licuado de cebolla, ajo y pimentón. Lo cocinas por unos 4 o 5 minutos a fuego medio bajo.
Posteriormente le agregas la calabaza licuada con el líquido.
La sazonas con sal y pimienta y la dejas hervir (de 15 a 20 minutos).
Una vez que hierve rectifica la sazón y agrega más sal o pimienta si es necesario,
Al momento de servir le puedes agregar un poco de queso si te gusta y la decoras con un trocito de cilantro o perejil.
Calabazas de mi Jardin. Pumkin from my garden







2 comments:

  1. i need the receipe Carolina

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    1. Hola.
      I updated the recipe in English and Spanish. Please Enjoy it!!!.
      Thanks for visit my blog
      Gracias por visitar mi blog.

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